Fotos

Contact

Wat veroorzaakt tandverschuiving? Hoe kan het worden voorkomen?

In feite zijn onze tanden regelmatig in beweging, ook al kunnen we ze niet zien. Soms kunnen tanden elkaar overlappen, waarbij de ene tand naar boven uitsteekt of de ene tand voor de andere komt. Dit kan na verloop van tijd gebeuren terwijl de tanden bewegen. Zelfs nadat u een beugel heeft gebruikt, kunnen uw tanden uw hele leven heel licht blijven bewegen.

Dus, wat is de oorzaak van het wisselen van tanden?
In feite verschuiven de tanden als gevolg van veel natuurlijke factoren, en dit is een situatie die bij iedereen voorkomt.

Naarmate we ouder worden, kunnen tanden verschuiven als de vorm van de kaak verandert.
Tanden kunnen verschuiven als gevolg van activiteiten zoals eten en praten.
Als resultaat van orthodontisch onderzoek kunnen tanden in hun natuurlijke staat worden teruggebracht.
Tanden kunnen uitglijden als gevolg van tandvleesaandoeningen en tandenknarsen.
Waarom verschuiven tanden na orthodontische ingrepen?
Een beugel wordt over het algemeen gebruikt om de uitlijning van de tanden te corrigeren. Als uw tanden scheef staan ​​of overlappen, kunt u dit met een beugel corrigeren. We kunnen begrijpen dat onze tanden zijn verschoven door te zien hoe de tanden terugkeren naar hun oorspronkelijke staat wanneer u de beugel verwijdert.

Met andere woorden: het doel van orthodontische behandelingen is om de tanden te bewegen en recht te zetten.

Waarom verschuiven tanden na het trekken van tanden?
Als u een tand laat trekken, kunnen de tanden rond de getrokken tand bewegen om die ruimte op te vullen. De tanden rechts en links van het gat gaan naar elkaar toe bewegen en willen dat gat dichten. Dit heeft tot gevolg dat ze in de loop van de tijd dichter bij elkaar komen, maar niet op de lange termijn.

Dit geldt niet alleen voor de verstandskiezen tussen de tanden in je mond. Wanneer verstandskiezen worden verwijderd, schuift de tand direct ervoor niet naar achteren. Om deze situatie te voorkomen, raden tandartsen over het algemeen implantaten of bruggen aan.
Andere redenen waarom tanden in de loop van de tijd verschuiven
Afgezien van deze redenen verschuiven de tanden om verschillende redenen. Praten, bepaalde geluiden maken of druk uitoefenen op de tanden met de tong, of zelfs beweging van de gezichts- en mondspieren als gevolg van acties zoals glimlachen, niezen of hoesten, kan druk uitoefenen op de tanden. Al deze natuurlijke resultaten laten dus zien dat het wisselen van de tanden ook heel natuurlijk is.

Hoewel deze resultaten zeer kleine bewegingen in de tanden veroorzaken, kunnen verschillende redenen ervoor zorgen dat deze bewegingen groter zijn.

Groei van het kaakbot
Naarmate we ouder worden, groeit het kaakbot naar voren en wordt het smaller. Dit kan er in eerste instantie voor zorgen dat de onder- en voortanden dichter bij elkaar komen en na verloop van tijd scheef gaan staan. Na verloop van tijd kan de verandering in de ondertanden de manier waarop u bijt veranderen, waardoor de boventanden ook veranderen. Hoewel deze situatie meestal kleine veranderingen veroorzaakt die geen behandeling vereisen, kunnen sommige mensen aandoeningen hebben die gecorrigeerd moeten worden.

tandenknarsen
Tandenknarsen verslijt niet alleen uw tanden, maar kan er ook voor zorgen dat ze na verloop van tijd gaan verschuiven. Deze aandoening, burxisme genoemd, komt eigenlijk heel vaak voor. Als u last heeft van tandenknarsen, raadpleeg dan Wat is tandenknarsen en Hoe u dit kunt oplossen voor meer informatie? U kunt ons artikel lezen.

Hoe zorg je voor een goede mondhygiëne?
Als we dit allemaal bekijken, kan dit proces, dat eigenlijk heel natuurlijk is, slippen voorkomen door verschillende behandelingen door uw tandarts toe te passen wanneer u orthodontische ingrepen uitvoert of uw tanden laat trekken.

Het handhaven van een goede mondhygiëne wordt ook beschouwd als een van de eerste stappen om uw tanden te beschermen. U kunt mogelijke tandvleesaandoeningen voorkomen door uw tandheelkundige gezondheid te beschermen.

admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *