Fotos

Contact

Wat is olietrekken? Hoe?

Oil-pulling, in het Turks vertaald als oil-pulling, is een traditionele Ayurvedische behandelmethode voor orale reiniging. Bij dit ritueel, ook wel orale olietrekken genoemd, wordt niet alleen je mond maar je hele lichaam gereinigd en gezuiverd. We hebben onderzocht waar olietrekken voor wordt gebruikt, wat een alternatieve techniek zou zijn om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Als u zich afvraagt ​​wat het verband is tussen mondgezondheid en algehele gezondheid, lees dan verder.

Wat is olietrekken?
Oilpulling, gedefinieerd als het in de mond nemen van een bepaalde hoeveelheid organische olie en deze uitspoelen, de olie een tijdje laten zitten en vervolgens de tong schoonmaken met een hulpmiddel dat een tongschraper/reiniger wordt genoemd, heeft de laatste jaren vaak de voorkeur gekregen vanwege tot zijn voordelen. Ayurveda, een oud zuiveringssysteem dat in India ontstond, is de oorsprong van de praktijken van olietrekken en tongschrapen. In de filosofie van Ayurveda wordt grofweg gesteld dat lichaam, ziel en geest één geheel vormen, en het belangrijkste criterium is het element evenwicht. Er wordt aangenomen dat het evenwicht dat van tijd tot tijd verstoord is, hersteld moet worden om het ontstaan ​​van ziekten te voorkomen. Het belangrijkste van deze evenwichtsrituelen is de mond, waar de spijsvertering begint. Daarom wordt de olietrekmethode al jaren zeer zorgvuldig toegepast.

Wat zijn de voordelen van olietrekken?
Nadat we hebben uitgelegd wat olietrekken betekent, is het tijd om te praten over de voordelen van deze eeuwenoude methode. Olietrekken, waarvan de eerste taak het handhaven van de mondhygiëne is, is ook een goede oplossing voor het probleem van een slechte adem. We kunnen ook zeggen dat de andere voordelen ervan ook uiterst belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Olietrekken is een belangrijke ondersteuner bij het behouden van de gezondheid van het hele lichaam. Het voorkomt dat bacteriën en kwaadaardige organismen die in de mond worden gevormd de inwendige organen bereiken.
Het heeft belangrijke functies op het hart en de bloedsomloop. Het helpt het lichaam zijn normale werking te behouden.
Als u klaagt over frequente zweren in uw mond, kunt u van dit probleem afkomen door olie te trekken.
Dankzij het vermogen om de immuniteit te versterken, speelt het een rol bij de behandeling van ziekten zoals chronische hoofdpijn, sinusitis of migraine.
Als u gaatjes in uw tanden heeft of problemen heeft zoals bloedend tandvlees en tandsteen, elimineert olietrekken dergelijke problemen. Bovendien is het ook succesvol bij het bleken van tanden.
Wanneer u regelmatig olie trekt; U kunt afscheid nemen van nierziekten, stress, slapeloosheid, diabetes en eczeemproblemen.

Hoe wordt olietrekken gedaan?
Laten we het hebben over de olietrekkende toepassing… Je kunt in dit proces biologische kokosolie gebruiken, wat je moet doen zodra je ‘s ochtends wakker wordt. Voor het reinigen zijn ongeveer 3 eetlepels olie voldoende. Hierna moet je de olie rond je mond laten stromen zonder te slikken of te gorgelen. U krijgt het maximale voordeel als u de olie ongeveer 15 minuten in uw mond spoelt. Wanneer het proces is voltooid, mag u de olie niet doorslikken, maar moet u deze uitspugen en vervolgens uw tong van achteren naar voren reinigen met de tongreiniger. Tenslotte kunt u doorstromen naar de tandheelkundige zorgfase; U kunt uw tanden poetsen met tandpasta en poetsen zoals u dat gewoonlijk doet.

Met welke oliën wordt Oil Pulling gedaan?
Hoewel olietrekken met kokosolie de meest populaire methode is, kun je ook verschillende oliën gebruiken. Alternatieve oliën zijn olijfolie, sesamolie en zonnebloemolie. Omdat kokosolie het probleem van een slechte adem elimineert, onderscheidt het zich van andere oliën. Dankzij de vaste vorm is het bovendien gemakkelijk aan te brengen.

Wanneer is het olietrekken klaar?
Als je de traditionele methode onderzoekt, zul je zien dat deze wordt toegepast zodra je ‘s ochtends wakker wordt, maar je kunt dit ritueel ook tot het einde van de dag voortzetten door je dagelijkse gewoonten te evalueren. Je kunt olie trekken voordat je ‘s avonds naar bed gaat, zonder je tanden te poetsen. Op deze manier raakt u uw mondbacteriën kwijt, slaapt u goed en heeft u de volgende dag een frisse start.

Dingen om te overwegen over oliewinning
Het beheersen van enkele tips over deze eeuwenoude methode, die geen bijwerkingen of schade veroorzaakt, zal uw werk gemakkelijker maken.

Indien mogelijk mag u na de olietrekprocedure een tijdje (bijvoorbeeld een half uur) niet eten of drinken. Zo kun je de positieve effecten duidelijker ervaren.
Je moet oppassen dat je de olie die je in je mond stopt niet doorslikt en in je mond rondslingert. Want als je slikt, breng je de bacteriën die zich in je mond ophopen over naar je maag en andere systemen.
In zeldzame gevallen kan een droge mond en keel optreden. Om deze reden kunt u de frequentie van het aanbrengen van olietrekken opnieuw beoordelen.
Als u de olie doorslikt, kunt u last krijgen van diarree. Bovendien behoren misselijkheid en braken tot de problemen waarmee u te maken kunt krijgen.
Omdat u de olie lange tijd in uw mond zult houden, kunnen er van tijd tot tijd kaakcontracties optreden. Dit is een tijdelijke situatie.
Als u regelmatig aan olietrekken doet, is de kans groot dat u griepachtige symptomen ervaart. Dit wordt als heel normaal beschouwd omdat het immuunsysteem geactiveerd is. Het beïnvloedt echter uw leven en de symptomen zijn extreem.

admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *