Fotos

Contact

Voor- en nadelen van tandenpoetsen

Als het gaat om mondgezondheid en hygiëne, is het eerste dat in je opkomt het regelmatig poetsen van je tanden. U kunt uw mondgezondheid beschermen door uw tanden minstens twee keer per dag te poetsen, voedselresten die tussen uw tanden zitten te verwijderen met tandzijde en zelfs uw tong te reinigen. Maar in sommige gevallen hebben tanden een professionele tandreiniging nodig.

Het overslaan van tandenpoetsen, het gebruik van de verkeerde poetstechniek en zelfs het kiezen van de verkeerde tandenborstel en tandpasta veroorzaken tandplak- en tandsteenvorming op de tanden. Ophoping van tandplak en tandsteen kan niet alleen leiden tot een slecht uiterlijk, maar ook tot tandvleesaandoeningen. Daarom is het reinigen van tanden onder toezicht van een tandarts erg belangrijk. Kent u de voor- en nadelen van deze gebitsreiniging?
Wat is gebitsreiniging?
Een diepe tandenreiniging kan gingivitis verminderen en de gezondheid van het tandvlees verbeteren door tandplak en tandsteen te verwijderen die zich op uw tanden ophopen.

We gaan verder met wat tandplak en tandsteen zijn; Dossier; Het wordt een kleverige laag genoemd die zich op de tanden vormt. Het komt voor als de tanden niet regelmatig worden gepoetst. Als gevolg van de ophoping van voedsel en de combinatie ervan met speeksel, is het oppervlak van de tanden bedekt met een laag die tandplak wordt genoemd. Deze planken worden schoongemaakt met regelmatig tandenpoetsen, maar door het verwaarlozen van het tandenpoetsen verharden deze planken en blijven ze aan de tanden plakken, waardoor tandsteenvorming ontstaat. Wanneer zich tandsteen op uw tanden vormt, wordt het erg moeilijk om deze harde structuur met een tandenborstel schoon te maken en moeten de tanden worden gereinigd onder toezicht van een tandarts.

Wat zijn de voordelen van een diepe gebitsreiniging?
Het voorkomt de progressie van tandvleesaandoeningen.
Voorkomt mogelijke infecties.
Het voorkomt een stinkende adem veroorzaakt door tandvleesaandoeningen.
Beschermt tandwortels.
Het zorgt ervoor dat u schone tanden heeft.
Wat zijn de nadelen van een diepe gebitsreiniging?
Naast dit alles kan gebitsreiniging natuurlijk ook enkele problemen veroorzaken.

Er kan zenuwbeschadiging optreden.
Het tandvlees kan van de tanden af ​​bewegen.
Het kan ervoor zorgen dat het tandvlees zich terugtrekt.
Er kunnen pijn en gevoeligheid optreden.
Pijn en gevoeligheid zijn de meest voorkomende bijwerkingen. De risico’s van een dieptereiniging zijn meestal minimaal en duren slechts ongeveer 5 tot 7 dagen, hoewel dit in uitgebreide gevallen enkele weken kan duren. Daarom wordt het over het algemeen niet aanbevolen om dit te vaak te doen. Tandartsen adviseren om de tanden niet vaker dan tweemaal per jaar te laten reinigen.

Wat gebeurt er tijdens het tandenpoetsen? Door ons artikel te bekijken, kunt u details ontdekken, zoals welke processen er plaatsvinden bij het reinigen van tanden.
Bonus: hoe voorkom je de opbouw van tandplak en tandsteen?
De eerste manier om de tandgezondheid en mondhygiëne te behouden, is door uw tanden regelmatig te poetsen.
Poets je tanden minstens 2 keer per dag.
Het is belangrijk om uw tandenborstel te kiezen en op de juiste manier te plakken. Op dit punt kunt u een van de Signal-tandenborstel- en tandpasta-opties kiezen met verschillende inhoud en functies.
In plaats van je tanden direct na de maaltijd te poetsen, neem dan een pauze van een half uur. Tanden worden erg gevoelig na het nuttigen van zure en suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken. Spoel daarom uw mond na de maaltijd en wacht een half uur voordat u uw tanden poetst.
Zorg ervoor dat u uw tandenborstel niet te hard op uw tanden drukt. Houd de tandenborstel ook in een hoek van 45 graden en poets met cirkelvormige bewegingen.

admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *