Fotos

Contact

Hoe verandert uw glimlach naarmate u ouder wordt?

De focus van anti-veroudering ligt doorgaans op huidverzorging. Daarom vergeten de meeste mensen niet dagelijks SPF aan te brengen en weten ze dat ingrediënten als retinol en vitamine C belangrijk zijn voor een stralende huid. Er is echter nog een ander gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien en dat onze leeftijd veel sneller verraadt dan kraaienpootjes: onze glimlach!

Van het drinken van te veel koffie tot het niet flossen: onze tanden dragen de invloed van ons dagelijks leven en onze gewoonten. Daarom benadrukken tandartsen het belang van mondzorg.

Dus op welke symptomen moet u precies letten? Lees verder om uw glimlach te beschermen en meer te leren.
uitlijning van de tanden
De stand van de tanden en de manier waarop ze glimlachen, kunnen veel vertellen over iemands leeftijd. De tanden zitten niet vast aan het bot, maar zitten op voortdurend bewegende parodontale ligamenten (). Als je jonger bent, zal dit geen probleem zijn, omdat je kaak groeit en ruimte geeft aan de tanden om overbevolking te voorkomen. Naarmate we ouder worden, verliezen we echter volume en collageen in onze wangen en mond; Om deze reden kunnen tanden naar binnen kantelen, korter worden en verslijten (). Deze veranderingen kunnen ook veranderingen in de gezichtsvorm veroorzaken, zoals het verkleinen van de ruimte tussen het puntje van de neus en de kin. Als gevolg hiervan wordt de glimlach smaller en ziet hij er ouder uit.

Volumeverlies kan er ook voor zorgen dat de wanghuid verzakt, waardoor de ondertanden beter zichtbaar worden. Het zorgt dus voor een vermoeider uiterlijk. Regelmatig gebruik van beugels en aligners voor volwassenen kan een verkeerde uitlijning helpen corrigeren en een jonger uitziende glimlach herstellen. Uitlijning is een zeer complex, fysiek proces dat een orthodontist moet uitvoeren.

Kleur
Velen van ons waarderen een wittere glimlach. Glazuur is het deel van de tand dat de glimlach zijn witte uitstraling geeft en verandert naarmate we ouder worden. Het slijt weg, wordt dunner en zorgt ervoor dat de natuurlijke gele kleur van het onderliggende dentine ontstaat. Vlekken kunnen ook het uiterlijk van onze tanden in de loop van de tijd veranderen. Volgens deskundigen zijn er twee soorten tandvlekken: extern en intern. Dit laatste hoopt zich op onder het oppervlak, in de tand, en is het resultaat van genetica en leeftijd. Het verwijderen van inherente vlekken vereist meestal een bleekmiddel zoals peroxide en een bezoek aan de tandarts. Extrinsieke vlekken bevinden zich aan de buitenkant van uw tanden en worden meestal veroorzaakt door het eten en drinken van zaken als koffie, thee en wijn.

tandvlees recessie
Terugtrekking van het tandvlees is een van de duidelijkste tekenen van orale veroudering. Naarmate we ouder worden, ervaren we botverlies, inclusief de botten onder ons tandvlees. Volgens deskundigen wordt ons tandvlees minder dicht, waardoor het minder ondersteuning biedt; Het wordt korter, dunner en soms zelfs ingetrokken door kauwen, klemmen en knarsen. Wanneer het tandvlees zich terugtrekt, onthult het meer van de van nature donkerdere wortel. De beste manier om terugtrekking van het tandvlees te voorkomen en uw glimlach gezond te houden, is door vroeg goede gewoonten te ontwikkelen.

collageen verlies
Collageen is verantwoordelijk voor het stevig, flexibel en jeugdig maken van uw gezicht. Maar naarmate we ouder worden, verliezen we op verschillende gebieden collageen. Op de leeftijd van 20 kun je ongeveer één procent van het collageen in de dermis verliezen. Mensen kunnen merkbaar collageenverlies ervaren als ze halverwege de dertig zijn; Dit omvat de huid rond de mond en tanden. Dit collageenverlies is niet het einde van de wereld, maar kan zich wel uiten in de vorm van verlies van lipsteun en lichte verzakking van de wangen. Experts zeggen dat de beste manier om het collageen in je huid te beschermen is door meer water te drinken, een collageenrijk dieet te volgen en plaatselijke producten met antioxidanten en SPF toe te passen.

Laatste woord
Glimlach en mondverzorging zijn belangrijke delen van ons lichaam die de meesten van ons verwaarlozen, maar die eigenlijk prioriteit zouden moeten krijgen. Daarom moet u uw tanden ‘s ochtends en ‘s avonds poetsen met een tandpasta die ze verzorgt en tandzijde gebruiken.

admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *