Fotos

Contact

Hoe kun je nicotinevlekken uit tanden verwijderen?

Als er kleurveranderingen in uw tanden optreden, zijn de redenen hiervoor meestal; Er wordt aangenomen dat voedsel, dranken zoals thee en koffie en het verwaarlozen van regelmatig tandenpoetsen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Een van de grootste oorzaken van tandvlekken is natuurlijk nicotinegebruik. Als je tabak gebruikt, kan dit vergeling, puntvormige vlekken of zelfs bruine vlekken op je tanden veroorzaken.

Het goede nieuws is dat er veel oplossingen zijn die je kunnen helpen je tanden te ontdoen van nicotinevlekken en ze weer helderder en witter te maken.

Schade van nicotine aan tanden

Gele of bruine vlekken op de tanden zijn niet het enige gevolg van nicotinegebruik. Constante blootstelling aan nicotine kan veel problemen met uw tandvlees veroorzaken. Roken heeft ook invloed op het immuunsysteem. Nicotine, dat uw immuunsysteem verzwakt, heeft invloed op uw algemene gezondheid en veroorzaakt ook tandvleesaandoeningen.

Iemand die nicotine gebruikt, heeft tweemaal zoveel kans op tandvleesaandoeningen als iemand die dat niet doet. Op dit punt kunt u meer gedetailleerd toegang krijgen tot wetenschappelijke gegevens en onderzoeken door het artikel over tandvleesaandoeningen te lezen dat op Healthline is gepubliceerd.(*)

Als u een probleem heeft met uw tandvlees en uw tandarts een behandeling voor dit probleem toepast, kan het blijven gebruiken van tabak ervoor zorgen dat uw tandvlees langzamer geneest en andere problemen veroorzaakt.

Oplossingen voor tandvlekken

Als het gaat om het omgaan met vlekken op uw tanden, moet u rekening houden met de staat van uw tanden voordat u de methode kiest die u kiest. Nadat u de antwoorden op onderstaande vragen heeft bepaald, leest u verder ons artikel voor een geschikte oplossingsmethode.

Wat is de ernst van uw vlekken?

Heeft u pijn aan uw tanden?

Zijn er aandoeningen zoals zwelling of kleurverandering in uw tandvlees?

Hoe lang heb je al puistjes?

Hoeveel kunt u uitgeven voor een professionele oplossing voor uw tandheelkundige zorg?

Hoe vaak ziet u een tandarts?

Afhankelijk van de antwoorden op deze vragen, kunt u een van de professionele zorg- of thuisoplossingen proberen. Met andere woorden, als de ernst van uw vlekken nog maar net begint, als u geen problemen heeft zoals pijntjes en kwalen, en als u denkt dat uw tandvlees gezond is, kunt u zich wenden tot oplossingen thuis en wat meer aandacht besteden aan de verzorging. van je tanden.

Als u echter langdurig last heeft van vlekken op uw tanden, als u tandpijn heeft en problemen heeft zoals bloedingen en pijn in uw tandvlees, dan moet u zeker professionele hulp inroepen.

Poets uw tanden regelmatig en correct

Poets jij minimaal twee keer per dag je tanden? Laten we zeggen dat deze tijd niet genoeg is als je rookt, maar weet je dat meer poetsen ook je tanden kan beschadigen? Onmiddellijk na het roken moeten de tanden worden gepoetst om snel teer en chemicaliën te verwijderen die in het tandglazuur kunnen worden ingebed en vlekken kunnen veroorzaken. Dus laten we op dit punt zeggen dat als je wittere tanden wilt, je moet stoppen met nicotine.

Als dit op dit moment een uitdagende situatie voor je is, raden we je aan ons artikel 5 Voedingsmiddelen die je tanden witter maken te lezen. Hoewel het nog niet op wetenschappelijk onderzoek is gebaseerd, wordt er bijvoorbeeld gezegd dat de vezels in watermeloen helpen bij het tandenpoetsen.

Bezoek uw tandarts minimaal 2 keer per jaar

Zelfs als u geen problemen heeft met uw gebit, moet u toch minstens twee keer per jaar naar uw tandarts gaan. Tijdens dit bezoek kan uw tandarts uw tanden reinigen. Na verloop van tijd hopen voedselresten zich op de tanden op en vormen een laag die tandplak wordt genoemd. Als u deze plaques niet verwijdert, verharden ze en veranderen ze in tandsteen. Deze versteende tandstenen op uw tanden worden gereinigd met speciaal gereedschap dat gebruikt wordt tijdens de gebitsreiniging.

Probeer natuurlijke methoden thuis

Natuurlijk behoort de thuis gebruikte natuurlijke methode al jaren tot de onmisbare methoden voor het bleken van tanden. De meest voorkomende hiervan is ongetwijfeld: zuiveringszout. Zuiveringszout, een natuurlijk schuurmiddel, kan vlekken mechanisch verwijderen. Als je zuiveringszout wilt proberen om je tanden witter te maken, maak dan een pasta door gelijke hoeveelheden water en zuiveringszout te mengen. Wrijf je tandenborstel gedurende 1 minuut over je tanden en spuug hem dan uit.

*Vergeet niet om voor gebruik uw tandarts te raadplegen. Hoewel het een methode is die al vele jaren wordt gebruikt en als betrouwbaar wordt beschouwd, is het mogelijk dat dit niet de juiste methode voor u is. Als u een ander probleem heeft met uw gebit of een andere behandeling probeert, is het verstandig om uw tandarts te raadplegen om een ​​mogelijke negatieve reactie te voorkomen.

Het appelzuur in aardbeien kan de tanden reinigen en tandbederf voorkomen omdat het de speekselproductie stimuleert. Je kunt aardbeien pureren, op je tandenborstel doen en proberen je tanden ermee te poetsen.

Bananenschillen behoren ook tot andere natuurlijke voedingsmiddelen die tanden witter maken. Je kunt een stuk bananenschil nemen en daarmee je tanden poetsen.

admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *