Fotos

Contact

5 voedingsmiddelen die tanden witter maken

Tandenverkleuring is een veel voorkomende aandoening bij bijna iedereen. Veranderingen in de kleur van het glazuur, de buitenste laag van de tanden, kunnen om verschillende redenen optreden, meestal afhankelijk van wat we eten en drinken. Deze kleurveranderingen verschijnen eerst als kleine vlekjes en kunnen na verloop van tijd groter worden en zelfs uw hele tand bedekken. Er zijn ook vlekken in veel verschillende tinten, van geel tot bruin.

De eenvoudigste manier om tandvlekken te voorkomen, is door uw tanden regelmatig en correct te poetsen. Natuurlijk kunnen sommige voedingsmiddelen er ook voor zorgen dat je tanden er witter uitzien, doordat ze tandvlekken voorkomen.
Aardbei
Aardbeien, die appelzuur bevatten, helpen vlekken zoals koffie en thee van tanden te verwijderen. Appelzuur kan ook de speekselproductie verhogen bij mensen met een droge mond. Speeksel beschermt ook tegen tandbederf, een veel voorkomende oorzaak van verkleuring, door voedsel en vuil weg te spoelen.

Watermeloen
Watermeloen behoort, net als aardbeien, tot de voedingsmiddelen die appelzuur bevatten. Het heeft zelfs meer appelzuur dan aardbeien. Zoals we hierboven vermeldden, helpt appelzuur de tanden witter te maken en speeksel te produceren. Hoewel er geen wetenschappelijke gegevens over dit onderwerp bestaan, kan de vezelstructuur van watermeloen bovendien een poetseffect op de tanden hebben als er op wordt gekauwd.

Ananas
Onze tanden zijn bedekt met een eiwitlaagje gemaakt van speeksel. Deze laag, de pellicle-laag genoemd, beschermt je tanden en absorbeert ook pigmenten uit voedsel. Dit kan vlekken veroorzaken. Bovendien kunnen bacteriën zich aan deze vlieslaag hechten. De ophoping van bacteriën op de tanden kan tandplakvorming en tandverkleuring veroorzaken.

Papaja
Papaja bevat, net als ananas, een proteolytisch enzym. Het enzym in papaja heet papaïne. Het breekt ook het eiwit af dat de pelliclelaag verstoort. Dit helpt oneffenheden te verminderen en beschermt tegen tandplakvorming.

Melk
Het melkzuur in melk kan ook uw glazuur lichter maken. Er wordt ook gezegd dat het de speekselproductie stimuleert, wat kan helpen bacteriën die gaatjes veroorzaken weg te spoelen. Caseïne, een eiwit dat in melk voorkomt, voorkomt ook vlekken. Caseïne helpt calciumfosfaten op te nemen om gaatjes te herstellen en de opbouw van tandplak te voorkomen.

*Andere zuivelproducten, zoals kaas en yoghurt, bevatten ook melkzuur en caseïne en kunnen een soortgelijk effect hebben.
Hoe lang duurt het voordat voedsel tanden witter maakt?
Omdat onderzoeken die aantonen dat deze voedingsmiddelen de tanden witter maken volledig afhankelijk zijn van de gebruikerservaring, is er geen specifieke periode voorzien. Met andere woorden, er zijn helaas geen gegevens dat als je gedurende 5 dagen aardbeien consumeert, je tanden witter zullen worden. Aangezien de nicotine die gedurende de dag in thee en koffie wordt geconsumeerd ook geelverkleuring en verkleuring van de tanden veroorzaakt, is de veiligste manier op dit moment natuurlijk om naast het nuttigen van deze voedingsmiddelen ook minstens tweemaal per dag uw tanden te poetsen. De effecten van natuurlijke oplossingen op ons lichaam duren meestal langer dan professionele oplossingen. Vergeet echter niet om deze heerlijke vruchten in uw voedingsroutine op te nemen.

Verschillende manieren om tanden witter te maken
Naast het consumeren van de bovengenoemde voedingsmiddelen, kunt u ook verschillende methoden proberen om de gezondheid en witheid van uw tanden te beschermen.

admin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *